MOJA RAZMIŠLJANJA




Noćas neću spavati...ne...nema šanse..... . Jutros sam prespavala pola jutra, niti mi se ne spava a ujutro moram biti na nogama u 5 i 30. Opet ću prespavati....zato mi je bolje uopće ne spavati.
Pisat ću blog.....ali ne znam što da pišem. Što mogu napisati , kakve stavove mogu ode iznijeti kad ni sama ne znam kud me nosi ovaj život. Znam da ništa ne znam....nemam pojma o ničemu, ni što mi se događa ni zašto. Imam u glavi neke slike kako bi trebalo biti ali to mi se u ovom trenutku čini kao jedna velika Iluzija. Pišem Iluzija velikim slovom jer ta riječ to zaslužuje....bar u mom životu. Osjećam se kao da sa strane gledam tuđe živote....i moj život kako prolazi....bez mene. Vlakovi su krenuli ali su toliko brzi da se jednostavno ne mogu ukrcati u niti jedan vagon. Jedini vagon u kojem sam domaća je Mašta i Iluzija. Mašta uistinu može svašta........kako je divan taj život koji ja zamišljam. Ali ni traga od njega u stvarnosti. Zapravo ima jedan trag....a to je tuga. To je ono što ostaje....i neke lijepe uspomene iz prošlosti. Sad kao da sam drugi čovjek, kao da se neka druga duša nastanila u mom tijelu, ili netko s daljinskim upravljačem upravlja mojim životom. Možda ja to dopuštam, možda sam imala previše povjerenja u druge pa sam im dala cijelu sebe.....pa sad ništa meni nije ostalo. Danas je prvi dan da sam pustila suze...i to nakratko. Jednostavno nikakva emocija ne izlazi iz mene, sva sam začahurena, stojim na mjestu i ne mičem se, bojim se učiniti korak od straha da ne pogriješim. Strah je ubojica duše.....kako kaže Ghandi. Istina..........moju dušu je ubio, moju razigranost, moju radost, moju hrabrost....ono dijete u meni koje zna biti sretno bez nekog posebnog razloga. Danas svi tražimo neke vanjske razloge da budemo sretni, od nas se očekuje da ispunimo to i to, da odradimo ono što društvo traži od nas. I to društvo određuje koliko smo uspješni ili ne. Koliko je to realno? Sve me to dovodi u neko stanje prikrivene pasivnosti, mlakosti. Jedan svećenik je pisao o mlakosti iliti duševnoj lijenosti. Kaže da je to nezreli način prosvjeda jedne osobe protiv načina života kojim mora živjeti. Mlakost dovodi do osjećaja krivnje, krivnja dovodi do tjeskobe, tjeskoba do osjećaja manje vrijednosti i taj osjećaj ne dopušta čovjeku da se aktivnije uključi u rješavanje svojih životnih problema što opet dovodi do pasivnosti i mlakosti. I tako to postane začarani krug koji dovodi do psihičke neravnoteže iz koje nastaje neka duševna bolest. Da....priznajem.....i ja sam upala u taj začarani krug......previše sam dobrih stvari očekivala od ljudi, od života, i moje me razočarenje naoružalo obrambenim mehanizmom koji mi samo šteti. I što sada? Kako sada dalje da idem, kako da svemu okrenem leđa i budem pobjednik bez medalje? Odakle da počnem....mlada sam......još ima vremena da izgradim svoj život...da budem sretna i zadovoljna..........ali ne znam koji to prvi korak moram učiniti.
Noć je duga....razmislit ću noćas.....možda mi nešto padne na pamet....neka briljantna ideja. Možda se lampica upali iznad glave i možda ću tada znati ono sve što dosada nisam znala. Možda ću napokon naučiti da te povrijediti može samo onaj kome to dopustiš; možda ću napokon naučiti da ja sama znam što je najbolje za mene.....negdje u meni postoji odgovor za sve...; možda ću napokon shvatiti da mogu sve.....da sam jača od svakog straha; možda ću naučiti pronaći sreću i u čekanju, strpljivosti.....možda ću naučiti ne čekati sreću, ne čekati da mi sunce svane....nego jednostavno živjeti.....

17.10.2009. u 22:26 | 56 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2009  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Sve ono što vas u životu živcira, ljudsko ponašanje zbog kojeg vam se diže kosa na glavi, ljudska taština i egocentričnost. Znam da se ne bi trebalo usredotočit na ove negativne pojave al naprosto su svuda oko nas. Moja poruka bi bila: LJUDI, OPUSTITE SE I ŽIVITE SVOJU SLOBODU!!! TO JE NAJVEĆI DAR!!!!!

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr